DEHLİZİN SONU


“Dostum, dostum, güzel dostum, bu ne beter çizgidir bu, bu ne çıldırtan denge! Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe.”

“Öyle bir yerdeyim ki, bir yanım çığlık çığlığa” diye devam edip gitmek istiyorum şarkıya fakat artık bahar bahçe ile ilgilenip sevincime ortak etme vakti geldi sizi de. Uzun süren dehlizin sonunda; gün, güneş, deniz, kuş, kelebek, bahar, çiçek, böcek var imiş, işin aslı sabır ile beklemek imiş.

Aradan geçen bir yıla yakın zamanda çekilen çileyi kutsal bilip, kan kusup kızılcık şerbeti içtim diye enerji toparlamak zorunda kaldığım dönemleri geri de bırakıp iş ve işsizlikle ilgili son yazımı yazıp sizleri yeni başlıklarla kucaklamak istiyorum.

Son görüşmemden sonra iş görüşmeleri ve araştırmalarına bir süre arar verdim, daha önce başvuru yapmış olduğum birkaç firma daha aradı görüşmelere gittim. Hatta bir tanesinde öyle bir havada gittim ki hayatımın en ıslak görüşmesiydi. Hava nasıl yağıyor mübarek bardaktan boşalıyor sanki pek de bildiğim yerler değil ama sonuç olarak iş iştir, neyse yeri bulamadım taksiye bindim. Yürüdüğüm yerlerde dolaştırdı beni, bakmadığım bir ara sokağa getirdi burası dedi, verdik parasını gitti. Hem ıslandım, hem taksi parası verdim. Neyse görüşmeye girdim, toplantı odasına aldılar sucuk gibiyim, su akıyor her yerimden. Açıkçası çok yağmur yağıyor diye su geçirmeyen eşofmanımla gittim, iptal etmemişlerdi çünkü. Görüşme güzel geçti, sonunda “çok memnun olduk inşallah çalışırız” dedi. Adamın yüzüne baktım “Çalışmasak da canınız sağ olsun, en azından manyak bir kız iş görüşmesine eşofmanla sırılsıklam gelmişti diye anarsınız, unutulmaz bir görüşme olmuş oldu sizin içinde” dedim ve çıktım çünkü almasınlar beni işe bir daha bulamam zaten ben orayı, aman aramadılar zaten isabet oldu. 

Sonraki günlerde talihim açıldı, birkaç garanti çalışabileceğim güzel firmayla görüşme yaptım. Hepsi de normal ve olması gereken kalitede görüşmelerdi. Bünyem alışık olmadığı için uzun süren ara ara nükseden şaşkınlar yaşadım. Neyse ben kabul edeceğim işleri erkek arkadaşımla istişare ederken şu karara vardık; önce hangisi ararsa onunla çalışmalıyım. Evet, 06.02.2020 tarihinde işe başladım ilk arayan; evime 15 dakika uzaklıkta ki, kurumsal büyük bir lojistik firmasıydı. İkinci görüşmemi Genel Müdür ile yaptım, harika bir insandı, yaklaşımı düşünceleri, personel hassasiyeti bunları hissettirmesi bile yetti.  Üstelik her şey o kadar normal ve kaliteli ki, harika bir yönetici ile çalıştığımı daha görüşmem esnasında anlamıştım.

Artık işsiz değilim, güzel bir yerde olması gereken hak ve şartlar altında çalıştığıma inanıyorum, bir takım eksiklikler olabilir fakat zamanla revize edilebilecek konular için hiç şikayet edemem. Onca saçmalıklardan sonra, oh be, dediğim bir vaktinde gelmiş olması harika. Sabır sınavım bitmişti, çok şükür!

Sürecimin başından sonuna yanımda olan, beni destekleyen kıymetli aileme ve dünya üzerinde sahip olunabilecek en mükemmel sevgiliye çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız, hep var olun. Evet, asıl yazılarımı okuyup, yanımda olan beni destekleyen siz değerli okuyucularıma da çok teşekkür ederim, sizlerde iyi ki varsınız, hep var olun.

Darısı bütün işsiz kardeşlerimin başına, umarım gönlünüzce işlerde, mutlu olacağınız pozisyonlarda ve sevebileceğiniz, anlayışlı yöneticilerle, hakkınız çalınmadığı işlerde çalışırsınız.

Sevgilerimle…

Yorum Gönder

0 Yorumlar