BEYKOZ DA BİR ANADOLU FENERİ


BEYKOZ DA BİR ANADOLU FENERİ


Şimdi size İstanbul Beykoz’da bulunan saklı bir cennetten bahsedeceğim. Hep denize kıyısı olan insanları aradık, fakat huzura kıyısı olan bir yerde kendimizi bulmayı denemedik, bence tam sırası. 

Tarihi dokusunu değişmeden taşıyan ve neredeyse unutmuş olduğunuz hayallerinizi bile hatırlatacak olan manzarası ve iyot, yosun kokusuyla sizleri kucaklayan bu yer, aradığınız yer olabilir. O filmlerde izlediğiniz masalsı romantizmi yaşayabileceğiniz bu yerde, dilerseniz dostlarınızla keyifli kumsal piknikleri yapabilir, yaz aylarında denizine girebilir ya da kumsalın hemen üst kısmında yer alan köy merkezinde küçük bir gezintiye çıkabilirsiniz. 


Belki bir sabah canınız köy kahvaltısı isterse tam da yeri, koyunlar, kuzular, kuşlar, börtü böcek sesleri, köy kadınlarının elleriyle hazırladıkları doğal reçeller, ballar, kaymaklar, tereyağları, peynirler, dalından koparılmış domatesler, biberler, salatalıklar ay biran karnım acıkır gibi oldu, bence siz de keşfetmelisiniz. Yok bir uğrayalım köy merkezini gezip kumsalına ineriz derseniz de köye adını veren Anadolu Fenerini gezip, çok şirin kafelerinin birinde kahve içmeyi ihmal etmeyin derim. O da olmadı sevdiceğimle bir akşam birkaç kadeh bir şeyler içip deniz ürünleri yiyeceğiz derseniz de zaten balıkçı köyü bir yerde, hiç vakit kaybetmeyin derim. 


Ben Anadolu Feneri’nin tam merkezine gelmeden kumsala inen yolunu daha çok tercih ediyorum. Hemen iner inmez kumda kahve yapan seyyar bir ağabeyimiz karşılıyor sizi, isterseniz bankta koymuşlar oturup denize karşı üçüncü köprü manzarası eşliği ile sohbet ederek içebilirsiniz kahvenizi. Sağ tarafında denize girip ya da sandalyelerinizi açıp kumsal keyfi yapabilirsiniz. Küçük ve genel olarak çok kalabalık olmayan bir yer, sol tarafta da yapılabilir ama daha kayalık bir alan olduğu için en azından ben tercih etmiyorum.


Karadeniz esintisini dalgalarından da hissedeceğiniz bu yerde, kendinizi bulacaksınız. Harika fotoğraf çekimleri yapıp tadına doyulmaz hatıralar bırakabilirsiniz güncenizde. Genellikle gençlerin tercih ettiği Anadolu Feneri; aşıkları, sevgilileri, birbirini çok sevenleri kucaklar. Muazzam manzarası ile heyecanlandıran ve bir nevi Yeşilçam filmlerinde ki balıkçı kasabası hissi sizi ço…k eskilere götürecek. Kendinizi o an önemli bir tablonun içinde ki en özel detay zannedebilirsiniz, çok normal.


Ve son olarak; 

Eğer evlenme teklifi etmek istiyor ve bunun özel bir yerde olmasını istiyorsanız, nostaljik bir müzik ve küçük bir hazırlıkla unutulmaz bir organizasyona imza atabilirsiniz. Naçizane bir fikir. 



Tarihçesine ve ulaşımına internetten rahatlıkla erişim sağlayabilirsiniz ama sizin için buraya linkini bırakıyorum, üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. 



Sevgilerimle… 



Yorum Gönder

0 Yorumlar