TAHLİL ZAMANI




Tahlil = Çözüm

Hayatımıza temas eden insanları tenkit etmiştik, şimdi sıra tahlil edip  tanıyı koyup, reçeteyi yazmakta. 

Şimdi sorabilirsiniz biz doktor muyuz? Ne reçetesi?

Çok haklısınız, mesleki anlamda doktor olmayabiliriz, fakat her insan kendi ruhunun doktorudur, kendi hayatının doktorudur. Klişe bulabilirsiniz, ama klişeler tecrübe edilmiş ve onaylanmış gerçeklerdir. Bu yüzden basma kalıp anahtar bir cümle size, "kendinizi sevin".
Evet, doğru okudunuz, ben zaten kendimi seviyorum demeyin, gerçekten düşünün kendinizi ne kadar sevdiğinizi, kendinize ne kadar değer verdiğinizi.

Hangimiz bugün bir başka insanın yarattığı enkaz değiliz ki? Hep birileri tarafından kırılıp, yıpratılmadık mı? Ağırlığınca sevip ziyan edilmedik mi? Hiç mi aldatılmadık? Uykusuz kaldığımız geceler olmadı mı? Birileri tarafından sevilmeyi hiç istemedik mi? Hiç mi beklemedik gelmeyecek olanı? Hiç mi sancımadık? Hiç mi asla yola gelmeyecek olanı yola getirmek için kendimizden ödün vermedik? Şuan duyar gibiyim "ay, evet bu benim" dediğinizi. Geçmişimizde bir yerlerde ya da içinde bulunduğumuz zaman diliminde bütün bu sorunların içinde mücadele halindeydik ya da halindeyiz. Asıl mesele kendimize verdiğimiz değerle ilgiliydi, izin verdik hayatlarımıza girmelerine ve bize zarar vermelerine de biz izin verdik. Kendi öz saygımızı koruyamadık maalesef.Kendimizi gerçekten sevseydik, değer verseydik, kendimize saygı duysaydık yanlış yapan bir insanın ikinci defa bize yanlış yapma fırsatını ellerine vermezdik. 

İşte burada kendi kendinizin doktoru olun ve tedaviye başlayın. Başka türlü kendinize daha çekilir bir hayat yaratamazsınız. Sorunlu üstelik sorunun kendisi olduğunu fark etmeyen insanların hayatlarınızda koskoca yer kaplayan bir çöp olduğunu fark ettiğinizde, zaman çok geçmiş olmasın sadece.

Yeni kararlar aldık, hayatlarımızı boşalttık, eleştirilerimizi yaptık ve artık geriye çözümlemenin huzuru kalsın.

Kimsenin derdini omzunuza yük, yüreğinize ağırlık etmeyin. İnanın hiç kimse buna değmiyor. Kendi yaşamına sadakati olmayan biri, size karşı da sadakatli davranmayacaktır. Kendi ailesine ve sevdiklerine zarar veren biri, muhakkak bir gün bir yerlerde fırsatını bulduğunda size de zarar verecektir. İyi niyetinize bir kere yanıt vermeyen birine, ikinci şansı vermek isteyebilirsiniz fakat asla üçüncü şansı değil. Siz kimsenin kahramanı değilsiniz bunu konuşmuştuk Sizin yardım çabalarınızı görmezden gelen kimse için mücadele etmeye devam etmeyin. Yalan söyleyen birine güvenmeyin. Size karşı ne kadar iyi olursa olsun, kaçınılmaz son, size de söyleyecektir.

Hayatlarında sürekli hata yapan insanların, duygularınızı sömürmesine izin vermeyin. Yaşamında tekrar eden hataları yüzünden mutsuz olan kimse, sizi de o mutsuzluk girdabına çekecektir. Aldatılan, yalan söylenen, kandırılan taraf olmak hiç hoşunuza gitmeyecektir, hele ki parçaları geç birleştirip büyük resmi çok geç gördüğünüzde. Acımasız bir toplumda, insanca yaşamak ve iyi niyeti korumak maalesef büyük bir mücadele, ama zor olan yol doğru sonuca ulaştırır. 

Kimse kıyametiniz olmasın, kendiniz için yaşayın, seçin, değerlendirin, sessiz kalın, izleyin, izin verin, sınırlarını ölçün,  ağzından dökülenleri süzün, notunu verin ve konumlandırın. 

Milyarlarca insan arasında hep bir yalnızlık  halinde olmamızın sebebi bunlar; seç, değerlendir, dinle, izle, süz, hepsini topla bir daha değerlendir sonra konumlandır, zor iş vesselam. Biz genelde dümdüz insan seviyoruz ya, bütün sosyapatları hayatımıza toplayıp, geniş geniş de dinleyip, sindirip, öğütüp ruhumuzu da karartıyoruz ya, sonra şikayet ediyoruz hani kendi hayatımızdan, etmeyin. Hak ediyoruzdur belki de. Ne demişler "davul bile dengi dengine". Denginiz olan insanlarla konumlanın, maalesef böyle bir sınıflandırma var. Bana bir şey katmayan insan hayatımda pek bir anlam ifade etmez. Beni eksilten insan beni tamamen çürütür. 

Sizi bilmem ama ben kaç yaşında olursam olayım, dünyanın neresinde olursam olayım, hayatımdaki insanlarla yeşermek ve bulunduğum yere kök salmak isterim, uzasın isterim dalım budağım. Güzelliklerle çoğalmak ve gülümseyen pozitif ruhlarla pekişmek isterim. Siz de isteyin ve bugün bir karar verin hayatınız güzelleşsin.

Sevgilerimle...

Yorum Gönder

0 Yorumlar