İÇİMDE ÖLEN BİRİ VAR

 


Kuralsızsın kardeşim, terk etmişsin vicdanını ve uğramayacak belli ki sana insaniyet. Taşa çevirmişsin yüreğini, kaskatısın. Duvarların kendine, gergef gibi işlenmişsin çaresizliğine. Karanlığına çekilmişsin ve girdabına kapılmışsın hırslarının. Gözlerine inen perdenin darağacına asmışsın tüm güzellikleri, sahte sözcüklerinden akıyor kötülüğün. Söylesene kardeşim seni bu denli soyutlayan neydi güzelliklerden, kendini sana dışlatan şey neydi hayatın içinden? Sen kendini hiç mi sevmedin? Sevemiyorsun iyi olduğuna inandığın hiçbir şeyi. Oturduğun yerden rekabet ettiğin içinde büyüttüğün nefretindir. Duydum, içinde bana karşı biriktirdiğin öfkelerini! Anlayamadım ben yoluna taş mı koydum, diken mi ektim, uçurumlardan mı ittim? Sen beni ne bildin de bu kadar nefret ettin? Bir selama ne çok kin yüklemişsin. Hint kumaşı olayım derken Hint akrebine dönüşmüşsün, zehrin akıttın da geçmedi mi hırsın?

Zorbalığın başka adı yok kardeşim, belin bir yerde bükülür muhakkak. Aklanır elbet çamur atıp leke tuttu sandıkların. Dilinde balın arkanda iğnenle gezersin, üzgünüm fakat sen tehlikelisin. İçimde açtığın yaranın, bana yaşattığın zulmün yedi cihanda yakana yapışmasını dilerim. Beni acıttığın yerden yansın ciğerin. Anladım, sen ıslah olmayacak olanlardansın. Mevla’m seni terk etmiş, geçmiş olsun. Yüzünü göğe dön ve arın, aradığın huzur benim düştüğüm yerde değil. Acziyetin karşısında ben de eziliyorum, seni anlamaya çalışmak bile ne denli yük anlatamam. Omzuna yüklediğin dert küfesi kalbinin ağırlığından, kalbinin ağırlığı biriktirdiğin öfke ve nefretten. Seni bitiren meyus tavrın nihayeti olacaksa ancak senin için sevinirim.

Seni affettim içimde, fakat bu değil ki karşıma alır bir çift kelam ederim. Senin mukadderatın ise arkadan kazdığın kuyuların içinde can çekişmektir. Asılsız iftiralarınla itibarsızlaştırmaya çalıştığın benliğime kazandırdığın tek şey yüksek sabırdır. Sükutum söyleyecek sözüm olmadığından değil edebimdendir, edep nedir bir fikrin var mı? Sen benim kavga edeceğim mertebede bile değildin, aptallık ettin anlayamadın. Tanımadığın insanı düşman seçmek büyük bir strateji hatasıdır ve sen en büyük hatayı yaptın. Düştüğün gaflet senin kişiliğindir, seçtiğin karanlık senin kimliğindir, takındığın sahtelik senin karakterindir. Kendini bu denli küçük düşürme arzunu seyretmek keyfi düştü bana da. Ah be kardeşim madem düşman belleyecektin beni keşke akıl belirtisi gösterseydin, keyif alırdım belki bu düşmanlıktan. Kendine denk birini seçmeliydin. Ben sobanın üstündeki güğüm değilim kaynamam, sabun değilim köpürmem, ilahi döngüye bıraktım seni ve sen gibi nicelerini.

Tek zaferi parmağındaki yüzük olan vasıfsız bir zihniyete savaş açmak adaletsiz bir tercih olacaktı, açmadım o savaşı. Beni bu anlamsız mücadelenin ortasında fütursuzca bırakan karanlık tarafınla tanışmak güzel bir tecrübeydi. Yüzüne gülümsemesini takan, ağzıma bir parmak bal çalan kimseye sonuna kadar itibar etmemem gerektiğini öğrettin. Hırs ve öfkenin yakıcılığını bir kez daha canlı canlı gösterdin. Üstelik sen gibi olmanın ruhu nasıl çürüteceğini gösterdin. Teşekkür ederim, ben meğer beni ne güzel yetiştirmişim.  Senden bahsederken kardeşim dedim çünkü ben içimde kin ve nefret gibi pis duyguları barındırmam. Çirkinleşmekte vardı, istesem neler yapabilirdim de durdum izledim, bir şey yapmak istemedim. Senden bir farkım vardı görünsün istedim. Kendime bir saygım var kendimi hiç kırmak istedim, kendime saygısızlık etmek istemedim.

Anladım torba değil ağızlar büzemiyoruz. Anladım dünyada kötülük çok çözemiyoruz. Anladım kıskançlık insanın kendi zindanı çıkaramıyoruz. Anladım kararan gönlün şifasını bulamıyoruz. Anladım fesatlığın içinden çıkamıyoruz. Anladım çirkin bakana güzeli anlatamıyoruz. Anladım sevmeyene saygıyı da öğretemiyoruz. Ağacın kökü neyse meyvesi de o olurmuş, köklere de inemiyoruz. Anladım hadsize hudut çizemiyoruz. Anladım insanlık darağacında çekip kurtaramıyoruz. Anladım vicdan hüküm yemiş delil bulamıyoruz. Anladım ar kalmamış, zamanı geri saramıyoruz. Dünya da böyle bir yer nihayetinde değil mi? Tüm inanmışlığımızla iyi kalabilmekse mesele işte o benim davamdır.

Sen anlayamazsın kardeşim, ben yalnızca yazarım.  

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Yine çok güzel bir yazı gelmiş. Kaleminize sağlık. Yeni yazılarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil